Wij zijn op zoek naar een zelfstandig werkend automatiseringsmedewerker voor de bedrijfskritische functie van systeem–, netwerk– en applicatiebeheerder

Systeem-, netwerk- en applicatiebeheerder

Wij zijn voor deze bedrijfskritische functie op zoek naar een echte technische duizendpoot. Onze ideale kandidaat is een HBO–er Technische Informatica,je hebt bij voorkeur ruime industriële ervaring in de werktuigbouwkunde, een frisse kijk op Industrie 4.0 en een moderne visie op Internet of Things.

Taken en verantwoordelijkheden

 • Ons machinepark is geautomatiseerd daar waar het kan en beschikt over een uitgebreid systeem met diverse servers onder verschillende besturingssystemen. Jij bent primair verantwoordelijk voor de permanente beschikbaarheid van het systeem, waarbij beveiliging, betrouwbaarheid en vertrouwelijkheid sleutelfactoren zijn.
 • Je kunt bij calamiteiten ten behoeve van de hardware en de onderste softwarelagen een beroep doen op de reeds beschikbare ondersteuning van een externe systeembeheerder, echter het 1e echelons onderhoud en reparatie neem jij voor jouw rekening.
 • Een aantal van onze cruciale bedrijfsprocessen wordt ondersteund met behulp van ons ERP – systeem (Microsoft Dynamics NAV). Naast de bovenstaande systeemtaken, ontwerp en bouw je in MD NAV/Jet Reports de sjablonen voor de rapporten op aangeven van het managementteam.
 • Op dit moment bouwen wij in eigen beheer aan een nieuwe productiehal + kantoorruimte van in totaal 26.000 m2. Wij anticiperen op groei en sorteren voor op Industrie 4.0 ontwikkelingen en innovaties. Je hebt in technische zin (bijvoorbeeld Internet of Things) brede belangstelling voor nieuwe ontwikkelingen binnen kantoor – en productieautomatisering. Je bent heel goed in staat de voordelen daarvan voor VMC in te schatten, of in eerste instantie in elk geval te zien en deze van daaruit te willen onderzoeken.
 • Je bent uiteraard ook verantwoordelijk voor de C van iCt, de C van communicatie.
 • In eerste instantie leg je verantwoording af aan onze CFO. Echter wij voorzien dat deze leuke en uitdagende functie in de toekomst nog belangrijker wordt. De functie – inhoud zal in elk geval mee-evolueren.

Functie-eisen

Out-side the box denken doet heel VMC, niet alleen op IT- gebied. We beheren de basis volledig en van daaruit willen we graag creatief het gebied naast de gebaande paden onderzoeken. Je hebt een hands-on mentaliteit, staat met beide benen op de grond, lost calamiteiten zelfstandig op en bent niet (alleen) opgeleid in het uitvoeren van kunstjes.

 • Je beschikt over een afgeronde HBO opleiding Technische Informatica in een relevante richting bijvoorbeeld HTS / WTB.
 • Je hebt 5 – 7 jaar aantoonbare werkervaring als zelfstandig werkend automatiseringsmedewerker liefst in een soortgelijke bedrijfsbrede functie van Systeem -, netwerk – en applicatiebeheerder en in een industriële werkomgeving opgedaan.
 • Je bent bekend met belangrijke ITIL – processen, projectmatig werken volgens Prince 2 en/of IPMA of bereid en in staat je eventueel ontbrekende kennis snel eigen te maken.
 • Je beheerst de Nederlandse en Engelse taal in woord en geschrift en bij voorkeur de Duitse taal.
 • Het is een absolute pré als je kennis hebt van Microsoft Dynamics NAV, e-Con, SharePoint, Zetadocs en Jet Reports.
 • Je onderhoudt onze Social Media; Microsoft Office en Internet hebben voor jou dus geen geheimen meer en je bent ook in staat om deze kennis desgevraagd over te dragen aan collega’s.
 • Tenslotte beheer en onderhoud je onze website en draagt zorg voor een goede bereikbaarheid.

Competenties

De bedrijfscultuur bij VMC wordt bepaald door betrokkenheid, flexibiliteit, doorzettingsvermogen, betrouwbaarheid en innovatie. Uiteraard passen deze, evenals onderstaande kernkwaliteiten, ook aantoonbaar bij jou.

Probleemanalyse en oordeelsvorming

 • Trekt het probleem breder
 • Maakt complexe analyses

Onderzoeksvermogen

 • Graaft dieper
 • Doet onderzoek en gebruikt eigen systemen

Initiatief

 • Creëert kansen en mogelijkheden
 • Anticipeert op kansen en bedreigingen in de nabije toekomst

Klantgerichtheid

 • Neemt persoonlijke verantwoordelijkheid
 • Adresseert mogelijke behoeften van klant

Organisatiesensitiviteit

 • Begrijpt de informele structuren
 • Begrijpt klimaat en cultuur
 • Begrijpt politieke relaties binnen de organisatie

Samenwerken

 • Vraagt om input
 • Moedigt anderen aan

Ons aanbod

Wij bieden je een hele leuke en uitdagende functie bij dit mooie familiebedrijf met marktconforme, primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden die aansluiten bij het niveau van de functie.

Solliciteren

Wil je eerst meer informatie neem dan contact op met John van Riel (06-33738414) Als je wordt uitgenodigd voor een 1e gesprek ontvang je tegelijk ook de uitnodiging om deel te nemen aan een PAPI – persoonlijkheidstest.

Soort dienstverband: Voltijd

Vereiste opleiding:

 • Bachelor

Vereiste ervaring:

 • Systeem -, netwerk – en applicatiebeheer: 6 jaar

Vereiste taal:

 • Nederlands, Engels en Duits